39,6722$% 0.14
45,8239€% 0.17
53,6264£% 0.39
4.280,61%-0,23
7.027,00%-0,73
4136036฿%-0.41404
FRANKFURT-Frankfurt’ta bugün düzenlenen uluslararası yuvarlak masa konferansı “Dijital Katılımı Güçlendirmek – Nitelikli İş Gücünü Desteklemek, Geleceği Birlikte Şekillendirmek!” başlığı altında geniş katılımla gerçekleşti.
SPD Frankfurt Belediye Meclisi Dijitalleşme Sözcüsü Rahul Kumar’ın girişimiyle düzenlenen etkinlikte, siyaset, ekonomi, bilim, sivil toplum ve uluslararası kuruluşlardan temsilciler bir araya gelerek dijital yeterliliklerin artırılması ve uluslararası nitelikli iş gücünün entegrasyonu konularında somut stratejiler sundu.
Konferansın ana teması Almanya’da yaşanan nitelikli iş gücü açığına çözüm bulmak amacıyla özellikle Hindistan ile iş birliğine dayalı projeler ve dijital eğitim olanaklarının artırılması oldu. Etkinlik, dijitalleşme, küresel ortaklıklar ve kapsayıcı bir iş gücü piyasasının oluşturulması adına kararlılığı gözler önüne serdi.
Açılış konuşmasında Rahul Kumar, “Bugün, dijitalleşmenin ve iş gücü politikalarının birlikte yürütülmesi gerektiğini bir kez daha gördük. Sadece fikirleri değil, birlikte ve uluslararası düzeyde uygulamaya olan kararlılığımızı kutluyoruz” dedi.
Geçmişten gelen başarılar: Kumar, Ekim 2024’te Rüsselsheim, Kelsterbach ve Raunheim belediyeleriyle birlikte Hindistan’a gerçekleştirdiği ziyaretlerde, Haryana, Pencap ve Uttarakhand eyalet başbakanları ve Almanya’nın Hindistan Büyükelçisi Dr. Ackermann ile görüşmeler gerçekleştirmişti. Bu temaslarda eğitim, sağlık, lojistik ve altyapı yatırımları ele alınmıştı.
Konferansın öne çıkan konukları arasında şunlar yer aldı:
Ayrıca, eğitim girişimleri, göçmen örgütleri, sosyal kurumlar ve uluslararası danışmanlık ajanslarından katılımcılar da fiziksel veya dijital olarak etkinliğe katkı sağladı. Bu çeşitlilik, konunun hem toplumsal hem de uluslararası açıdan ne kadar acil olduğunu gözler önüne serdi.
Yeni iş birliği ağı kuruldu: Etkinliğin en önemli çıktılarından biri, Frankfurt merkezli Indian Culture and Sports Association e. V. öncülüğünde kurulan Indo-German Connect ağı oldu.
Bu ağ, Almanya ile Hindistan arasında bilgi ve deneyim alışverişini artırmayı ve sürdürülebilir iş gücü iş birliklerini teşvik etmeyi amaçlıyor. Innovation Hub RheinMain tarafından, Raunheim’da imzalanan yeni yatırım projeleri ilk başarılar arasında gösterildi.
Mike Josef konuşmasında, “Uluslararası iş gücünün koordineli bir şekilde kazanılması sadece Frankfurt için değil, tüm Almanya için kalıcı çözümler yaratabilir” diyerek projenin ulusal önemine vurgu yaptı.
Ursula Busch ise yabancı iş gücünün entegrasyonu konusunda daha fazla şeffaflık, kolaylaştırılmış giriş koşulları ve yaşam standartlarının iyileştirilmesi gerektiğini dile getirdi.
Frankfurt bu konferansla, nitelikli iş gücü politikalarında öncü şehir olma vizyonunu bir kez daha ortaya koydu ve geleceğe yönelik somut adımlar atmaya devam etti.
DİTİB Höchst Camii’nden Hac Yolcularına ‘Helalleşme, Veda ve Hac Yemeği’ Programı